Trollstua

Deonisi pulvinar at seapien

Nestibulum suscipit integer fusce convallis at eu wisi et nulla eu consectetuer consequat. Velit vel sit sed erat turpis ac consectetuer feugiat maecenas libero unde pulvinar velit nulla sed vitae nullam pede dolor suscipita integer fusce convallis at eu wisi et nulla eu consectetuer consequat.

Wurabitur lo pels sentes

Rellentesue dictumst neque

Placerat aliquam mollis aliquam conubia ipsum dolor varius maecenas curae eu et mauris hendrerit nascetur.

Ipsum dui sodales vestibulum est torquent nullam luctusa risus ipsum consequat varius tempus vel malesuada.

 

Praesent porta eleifend ac urna aliquam antte aliquam cras arcu magna non aenean luctusi enim ac vestibulum orci est nulla rutrum eget ultrices metus sapieni orci dolor euismod placerat id et at lorem mauris urna parturient cubilia.

 

Phasellus

Placerat ulamc sollicitue duipretiu senec edinunw mialesuada.

 

Individet i et fellesskap

Tlf: 61 31 08 04 e-post: stortjba@online.no Adresse: Prestensrud, 3520 JEVNAKER

Stortjernet barnehage as

Trollstua huser barna fra 2 - 3 år og opp til 6 år. Dette barnehageåret er det 22 barn på avdelingen, men dette kan variere noe fra år til år. Vi kan ha opp til 26 barn på avdelingen, og vi deler barna inn i aldershomogene grupper:

•Marihønegruppen 2-3 år

•Nøtteliten 3-4 år

•Bukkene Bruse 4 – 5/6 år

 

Vi legger vekt på å stimulere hele mennesket. I løpet av uken er barna innom pedagogiske aktiviteter som, drama, musikk, turdag, forming, språk, dukketeater, matlaging. Barnegruppen deles inn i forskjellige grupper i løpet av uken. Mandag og torsdag deles gruppa i to, hvor de to eldste gruppene har fast utedag og de minste blir igjen inne og har forskjellige aktiviteter. På disse dagene får vi også besøk fra de eldste barna fra Marihønestua. På denne måten blir det en rolig og fin dag inne for de minste, samtidig som de små fra Marihønestua venner seg til livet på Trollstua frem til den dagen de skal bytte avdeling. De minste har også en fast turdag i uken, hvor de tilbringer store deler av dagen utendørs. Her går ferden som oftest bort til den ene av de to leirplassene våre. Da står det igjen to dager hvor alle barna er samlet inne, men også her deler vi opp i aldersbestemte grupper med forskjellige verksteder. På fellesdagene bytter vi på å være ute med en – to grupper.

 

Uteliv er viktig for oss, og som en konsekvens av dette startet vi opp med utegruppe høsten 2014. Her foregår hele dagen utendørs fra frokost og til henting på ettermiddagen. Vi har fast base i hytta vår vis a vis p-plassen, og her er det enkelt for foreldrene å levere. Vi er stort sett ute i all slags vind og vær, og tar turen enten bort til leirplass nr 2 noen hundre meter borte, eller en annen tur i nærmiljøet. Vi verdsetter barns frilek og tenker at den er viktig for barn å få utfolde seg i, utover dette har vi små og store prosjekter gående gjennom uken og måneden.

 

Barnehagens visjon er «Individet i et fellesskap». Med dette mener vi at vi ønsker å være en nær og god omsorgsbase for barna. Vi er opptatte av å bygge relasjon til det enkelte barn ut ifra barnets uttrykk og væremåte, og å se enkeltindividet. Samtidig er vi en del av en gruppe og må følge en del strukturer, regler og planer som gjelder for gruppen som helhet. Vi er også opptatte av at barn skal oppleve mestring hver dag i barnehagen.

 

Trollstua

MOREN SEM

 

Suspendisse

Placerat ulamc sollicitue duipretiu senec edinunw mialesuada.

 

Curabitur

Placerat ulamc sollicitue duipretiu senec edinunw mialesuada.